Karamelový likér- sviatočný
Autor receptu: oly
Robíme ho doma na Vianoce ci Silvestra. Nas obľúbený jednoduchý likér. A ešte tip- skúste si Vianocné trubičky pred jedením namáčať do likéru! Je to naša oblúbená pochúťka. Mňam!
3 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Konzervu Salka postavte do hrnca a zalejte vodou. Dajte variť na cca 2 hodiny. Ak konzerva v hrnci leží, treba ju otáčať, aby mlieko rovnomerne skaramelizovalo. Vodu do hrnca treba dolievať, ak sa z nej veľa vyparí, aby hrniec ani Salko neprihoreli.
- Vychladnuté skaramelizované mlieko vybrať z konzervy do vhodnej nádoby a rozmixovať spolu s rumom. Rum sa pridáva podľa chuti, cca 0,40 l -38 % rumu, alebo0, 35 l -40 % rumu. Zaleží od vašej chuti, može ho byť aj trochu menej alebo viac.
- Likér prelejeme do vhodnej flaše a s chuťou a hlavne mierou popíjame.
A nezabudnite ho ochutnať s vianočnými trubičkami - mňam!