Karamelový likér- sviatočný

Autor receptu: oly

Robíme ho doma na Vianoce ci Silvestra. Nas obľúbený jednoduchý likér. A ešte tip- skúste si Vianocné trubičky pred jedením namáčať do likéru! Je to naša oblúbená pochúťka. Mňam!

3 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Konzervu Salka postavte do hrnca a zalejte vodou. Dajte variť na cca 2 hodiny. Ak konzerva v hrnci leží, treba ju otáčať, aby mlieko rovnomerne skaramelizovalo. Vodu do hrnca treba dolievať, ak sa z nej veľa vyparí, aby hrniec ani Salko neprihoreli.
  2. Vychladnuté skaramelizované mlieko vybrať z konzervy do vhodnej nádoby a rozmixovať spolu s rumom. Rum sa pridáva podľa chuti, cca 0,40 l -38 % rumu, alebo0, 35 l -40 % rumu. Zaleží od vašej chuti, može ho byť aj trochu menej alebo viac.
  3. Likér prelejeme do vhodnej flaše a s chuťou a hlavne mierou popíjame. A nezabudnite ho ochutnať s vianočnými trubičkami - mňam!