Bezlepkový karamelový cheesecake
Karamelový bezlepkový cheesecake
Autor receptu: novalim
Už ste si pochrumkali na nových Novalim čajových keksíkoch Mariela? Sú výborné nielen na chrumkanie, ale dobre vám poslúžia aj na prípravu cheesecakov. My sme si upiekli karamelový cheesecake s použitím Mariel.
8 porcií |
25 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- 2 balenia keksíkov Mariela rozomelieme na múčku, pridáme 120 g roztopeného masla a túto zmes pomocou lyžice natlačíme na dno a po bokoch tortovej formy s priemerom 21 cm.
- Tortovú formu obalíme alobalom, lebo tento cheesecake budeme piecť vo vodnom kúpeli.
- Na plnku si v mise zmiešame karamelové Salko, 300 g čerstvého syra (Philadelphia, resp. nátierkové maslo bez príchute) a 3 vajcia.
- Plnku nalejeme do sušienkovej krusty, tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu, do ktorého sme naliali asi 2 cm vriacej vody a pečieme na 160 stupňoch asi hodinu.
- Hotový cheesecake ozdobíme opraženými lieskovcami.