Bezlepkový karamelový cheesecake

Karamelový bezlepkový cheesecake

Autor receptu: novalim

Už ste si pochrumkali na nových Novalim čajových keksíkoch Mariela? Sú výborné nielen na chrumkanie, ale dobre vám poslúžia aj na prípravu cheesecakov. My sme si upiekli karamelový cheesecake s použitím Mariel.

8
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. 2 balenia keksíkov Mariela rozomelieme na múčku, pridáme 120 g roztopeného masla a túto zmes pomocou lyžice natlačíme na dno a po bokoch tortovej formy s priemerom 21 cm.
  2. Tortovú formu obalíme alobalom, lebo tento cheesecake budeme piecť vo vodnom kúpeli.
  3. Na plnku si v mise zmiešame karamelové Salko, 300 g čerstvého syra (Philadelphia, resp. nátierkové maslo bez príchute) a 3 vajcia.
  4. Plnku nalejeme do sušienkovej krusty, tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu, do ktorého sme naliali asi 2 cm vriacej vody a pečieme na 160 stupňoch asi hodinu.
  5. Hotový cheesecake ozdobíme opraženými lieskovcami.