Kapustníky (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Ked som čítala minule recept od @babina49 na kapustné rezance,pripomenula mi ich a mala som ich dnes v pláne,ale moja rodina si vyžiadala kapustníky.Tak vám ich ponúkam,ako ich robím ja.

Suroviny

Postup

  1. Kapustu najemno postrúhame.Mne pomohla moja ETA a použila som nástavec na orechy.
  2. Prebytočnú "vodu" s kapusty vyžmýkame.Toľkoto jej bolo z polovice hlávky,strednej veľkosti.Ja som ju vypila,,je to zdravé .
  3. Na panvicu dáme trochu masti,alebo oleja a kapustu za častého premiešavania usmažíme.
  4. Ked je hotová,musí mať zlatistú farbu a byť mäkká.
  5. Ochutíme cukrom a škoricou,množstvo každý podľa svojej chuti.
  6. Postup na cesto nepíšem,je to to isté ako som robila buchty,ktoré som tu pridala.(také moje univerzálne ) hotové cesto som rozvaľkala,pokrájala na kolieska,na každé som dala trochu kapustnej plnky a zabalila.
  7. Plech som vymastila stuhnutou masťou,ak nemáte použite margarín,nikdy nie olej,lebo sa nebudú dať rozťahovať,na oleji sa to šmýka.Buchtičky som preložila na plech a rukou roztlačila na osušik,pomastila som ich a popichala vidličkou.Nenechávam už podkysnúť,ale rovno do vyhriatej rúry.
  8. Ešte nestihli ani vychladnúť a už mi jeden uchmatli.