Kapustníčky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa potreby trochu vlažného mlieka. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho dáme na pomúčenú dosku, ostrôžkou
pokrájame na rovnaké štvorčeky, urobíme z nich guľky a necháme kysnúť.
- Potom každú prstami trochu roztlačíme, dáme do nej trochu vychladnutej plnky, okraje dobre spojíme, natenko rozvaľkáme, pomastíme a vykysnuté upečieme.
- Plnka: do rozpustenej masti dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme nadrobno posekanú kapustu, osolíme a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme cukor a drvenú škoricu.
|