Kapučínové rezy

Autor receptu: klaura

Recept mám z krížovkárskeho časopisu ... je dobrý a šťavnatý ... vyskúšajte :)

10
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme 100 ml kávy a kôru z jedného citróna. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
  2. Malinový alebo ríbezlový džem trochu zohrejeme, podľa potreby môžeme zriediť lyžicou vody a natrieme na korpus.
  3. V mise vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačom a vanilínovým cukrom. Nakoniec všľaháme instantné kapučíno. Natrieme na koláč a ozdobíme čokoládovou ryžou alebo hoblinkami ... Dáme stuhnúť do chladničky.