Kapučínové rezy
Autor receptu: klaura
Recept mám z krížovkárskeho časopisu ... je dobrý a šťavnatý ... vyskúšajte :)
10 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme 100 ml kávy a kôru z jedného citróna.
Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
- Malinový alebo ríbezlový džem trochu zohrejeme, podľa potreby môžeme zriediť lyžicou vody a natrieme na korpus.
- V mise vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačom a vanilínovým cukrom. Nakoniec všľaháme instantné kapučíno.
Natrieme na koláč a ozdobíme čokoládovou ryžou alebo hoblinkami ...
Dáme stuhnúť do chladničky.