Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly
Autor receptu: sisok
Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou.
4 porcie |
5 minút príprava |
5 minút na 160 °C |
Postup
- Plátok šunky položíme na pracovnú dosku, kolmo na neho položíme druhý plátok šunky a tým nám vznikne kríž. Do stredu tohto kríža dáme plátok gorgonzoly, nadrobno nakrájanu hrušku, trochu medu a trochu orechov, ktoré sme pokrájali na menšie kúsky. Konce parmskej šunky preložíme dostredu, zopakujeme s druhým plátkom - samozrejme začiname s tou spodnou šunkou, aby sa kapsa poriadne uzavrela.
Postup opakujeme so zvyškom ingrediencií.
- Kapsičky opečieme buď na panvici alebo vložíme do rúry na pár minút.
Podávame s čerstvým šalátom.
Prajem dobrú chuť!