Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška

Autor receptu: nonna

Z Vianočného kapra som si uchmatla jednu podkovičku a medzi sviatkami vyskúšala iný, ľahší a diétnejší štýl prípravy. Výsledok bol ľahodný. A pagáčoplacka zo zvyšku cestíčka bola tiež dobre ohodnotená aj maminou,. ktorá frflala, že jej siaham na kapra a akurát tento kúsok bude chýbať na štedrovečernom stole.....

1
porcia
6 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Podkovičku posypeme z oboch strán 1KL korenia Adžika a polejeme každú stranu 1ČL vína. Prikryjeme a necháme cca 24 hodín marinovať v chlade.
  3. Vajíčko rozhabarkujeme, zmiešame s jogurtom a 1ČL vína, okoreníme 1/2KL Adžiky, trochu osolíme.
  4. Pridáme orechy, corn flakesy a múku a dobre rovnomerne rozmiešame.
  5. V tomto cestíčku dôkladne obalíme kapra.
  6. Rozohrejeme olej s maslom a kapra v tejto zmesi vypražíme cca 4 minútky z každej strany.
  7. Hotovo! Odporúčam ako prílohu obyčajné, varené zemiaky alebo zemiakové pyré.
  8. Ponúknite sa, ĽAHODNÉ CHUTNANIE!