Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška
Autor receptu: nonna
Z Vianočného kapra som si uchmatla jednu podkovičku a medzi sviatkami vyskúšala iný, ľahší a diétnejší štýl prípravy. Výsledok bol ľahodný. A pagáčoplacka zo zvyšku cestíčka bola tiež dobre ohodnotená aj maminou,. ktorá frflala, že jej siaham na kapra a akurát tento kúsok bude chýbať na štedrovečernom stole.....
1 porcia |
6 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Podkovičku posypeme z oboch strán 1KL korenia Adžika a polejeme každú stranu 1ČL vína. Prikryjeme a necháme cca 24 hodín marinovať v chlade.
- Vajíčko rozhabarkujeme, zmiešame s jogurtom a 1ČL vína, okoreníme 1/2KL Adžiky, trochu osolíme.
- Pridáme orechy, corn flakesy a múku a dobre rovnomerne rozmiešame.
- V tomto cestíčku dôkladne obalíme kapra.
- Rozohrejeme olej s maslom a kapra v tejto zmesi vypražíme cca 4 minútky z každej strany.
- Hotovo! Odporúčam ako prílohu obyčajné, varené zemiaky alebo zemiakové pyré.
- Ponúknite sa, ĽAHODNÉ CHUTNANIE!