Kapor na rýchlo (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Takto pripraveného kapra máme najradšej. Nepripravujem ho ja, ale manžel, ktorý je
rybár a vďaka jeho záľube ich máme do sýtosti... A dnes ma prekvapil večerou, za čo
som bola po 10-hodinovej pracovnej zmene viac ako vďačná...
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kapra ponatierame cesnakovou pastou, nakoreníme, orascujeme a brušnú dutinu vytrieme horčicou. Môžeme použiť aj roztlačený cesnak, ale vtedy kapra aj osolíme.
- Kapra necháme chvíľu nažiť koreninami, do brucha mu vložíme plátok masla.
- Vyhrejeme rúru na 180 stupňov, vložíme do nej plech na ktorom budeme kapra piecť, na plech uložíme plátky masla. Keď sa maslo roztopí, porozlievame ho po celom plechu a uložíme naň kapra. Dáme piecť.
- Počas pečenia kapra 2-3 krát pretočíme a podlievame ho výpekom.
- Pečieme asi 25-30 minút podľa veľkosti ryby.
- Takýto krásny filet bez kostí som dostala na môj tanier...
- Obložila som si ho po svojom- čerstvou zeleninou- bez soli, neochutenou...
- Kapor po pol hodinke...
- Najradšej papáme rukami a zapíjame dobrým bielym vínkom, preberieme celý deň....