Kakaový koláč

Kakaový koláčik s krémovým syrom

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 175 °C a na plech dáme papier na pečenie. Do misy spolu preosejeme múku, kakao, soľ a kypriaci prášok. Roztopíme maslo, primiešame doň kryštálový cukor, vajíčka izbovej teploty a vanilkovú esenciu. Primiešame suché ingrediencie a nalejeme do pripraveného plechu.
  2. Na kakaovú zmes rovnomerne naukladáme pozdĺžne nalámané tyčinky KitKat.
  3. Na polevu rozmixujeme krémový syr dohladka. Po jednom pridávame vajíčka. Postupne pridáme cukor a vanilkovú esenciu. Nalejeme na vrch brownies a dáme piecť na 55 – 60 minút. Po vytiahnutí z rúry bude povrch brownies zlatohnedý. Pred podávaním necháme vychladnúť pár hodín v chladničke.