Kakaovo-tvarohová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento recept bábovky, vám určite bude chutiť.Je šťavnatá,nie veľmi sladká a hlavne rýchla.Vyskúšajte,myslím,že neoľutujete.Ku voňavej kávičke,ako stvorená.
20 minút príprava |
45 - 50 minút na 200 - 160 °C |
Postup
- Potrebné ingrediencie.
- Pretože príprava cesta a plnky je rýchla, najprv som si zapla el. trúbu na 200 stupňov, na vyhriatie. Maslom som si vytrela formu na pečenie bábovky a vysypala múkou.
- Cesto:
Najprv som vyšľahala celé 3 vajíčka s cukrom do peny.
- Potom som pridala mlieko spolu s olejom a našľahala.
- Do múky som zamiešala prášok do pečiva a kakao. Postupne som pridala do našľahanej masy tieto ingrediencie. Premiešala som ich a spojila.
- Tu je už pripravené prvé tmavé cesto.
- Tvarohovú plnku si pripravíme tak, že spojíme všetky suroviny spolu.
- Do tortovej formy nalejeme polovicu tmavého cesta. Naň polejeme po častiach tvarohovú plnku a opäť nalejeme tmavé cesto. Hotovo. Trvá to spolu asi 15 - 20 minút.
Vložíme do vyhriatej trúby na 200 0C na 15 minút. Potom teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme ešte 35 - 40 minút. Skúšku urobíme drevenou tyčinkou. Ak sa na ňu cesto nenalepí, tak je bábovka upečená.
- Upečená bábovka.
- Keď vychladne posypeme ju práškovým cukrom. Nesypeme na teplú bábovku cukor, lebo by nám od pary zvlhol.
- A tu už je výsledok chutnej bábovky.
- Určite si ju urobte. Je to opäť recept, ktorý ma potešil a budem ho rada robiť. Je rýchly, nie je náročný a hlavne chutný.