Kakaovo-orechová torta
Kakaovo-orechová torta s mascarpone a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Torta je pre moju nevestu k narodeninám, je to prekvapenie na dnešnú oslavu.
120 minút príprava |
10 - 15 minút na 160/180 °C |
Postup- Deň pred pečením si rozpustíme v šľahačkách bielu a tmavú čokoládu. Dáme do chladu.
- Robila som poschodovú tortu, takže som si pláty upiekla dva vo forme 24 cm a dva vo forme 22 cm. Začneme šľahať bielka, postupne pridáme cukor, potom žĺtky + vodu + olej a nakoniec vmiešame múku + kakao + PDP. Dáme do formy pokrytej papierom na pečenie a pečieme na 180°C cca 10 minút. Takto upečieme aj ostatné pláty.
- Upečené dva väčšie a jeden menší, druhý je v rúre.
- Bielkovo-orechové cesto - Začneme šľahať bielka, postupne pridávame cukor, dobre prešľaháme a pridáme múku + brusnice + nastrúhanú čokoládu + orechy, premiešame a nakoniec pridáme rozpustené maslo. Cesto rozdelíme do obidvoch foriem pokrytých papierom na pečenie a pečieme na 160°C cca 15 minút, treba odsledovať.
- Uvarené šľahačky s čokoládou som si hneď ráno vybrala, postupne som ich vyšľahala a zmiešala s mascarpone. Do torty som dávala čokoládový krém, biely som si nechala na potretie celej torty.
- Keď pláty vychladnú, začneme tortu skladať. Prvý kakaový plát dáme na tácku, namažeme džemom, posypeme mrazenými čučoriedkami a potrieme čokoládovým krémom.
- Teraz dáme bielkovo-orechový plát, opäť džem + ovocie + krém.
- Navrch druhý kakaový plát a boky torty natrieme a zarovnáme.
- Do stredu dáme kakový plát + džem + ovocie + krém, bielkovo-orechový plát + džem + ovocie + krém, druhý kakaový plát + džem + ovocie + krém. Vrch necháme nenatretý, boky zarovnáme.
- Tortu som zafóliovala a dala na balkón.
- Tácku som vyložila ozdobným papierom a po bokoch kúskami fólíi, ktoré som po potretí vytiahla. Stuhnutú tortu som natrela biely krémom. Čokoládu som si roztopila s tukom, jahody a hrozno som do nej ponamáčala a dala do chladu. Ostatok čokolády som naliala na vrchný plát a nechala stuhnúť.
- A už len dozdobíme ovocím, bonbónmi, kokosovými pusinkami, medovkou a čokoládovou ozdobou, mala som aj gaštanové guľky v kokosovom kabáte, tak som dala aj tie. Guľky som prilepila krémom, ostatné je len položené, stred so vyplnila čučoriedkami.
- Hotovo, oslava môže začať.
- Prierez tortou, fotené mobilom. Vrch sa zjedol, spodnú časť torty som dala neveste, ostalo mi ešte nejaké ovocie aj krémy a pusinky.
- A takto si dozdobila tortu moja nevesta do práce na oslavu.
|