Kakaovo-jahodový koláč s kyslou smotanou

Autor receptu: luciasm

Rýchly koláč, ktorého chuť kakaa, jahôd a kyslej smotany sa skvelo dopĺňajú :)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a primiešame olej a ovocnú šťavu. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Ak už máme cesto vyšľahané pomaly zamiešame jahody ktoré si nakrájajte ako sa vám páči :)
  2. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov. Kým sa koláč pečie zmiešame si kyslú smotanu z vanilkovým cukrom. Vanilkový cukor dajte podľa chuti.
  3. Ak je koláč upečený, necháme ho vychladnúť a kyslú smotanu natrieme na vrch. Chuť kakaa plus jahôd a kyslej smotany...niet čo dodať :) Dobrú chuť!