Kakaové rezy
Autor receptu: orchidea
Postup- Z múky, cukru, sódy bikarbóny, kakaa, vajec, masla a mlieka vypracovať vláčne cesto. (Mlieko je napísané orientačne, možno bude stačiť aj menej a možno bude treba pridať viac). Cesto rozdeliť na 4 časti, každú rozvaľkať na veľkosť plechu a upiecť. Plechy vyložiť papierom na pečenie.
- Krém: Z mlieka odliať asi 2 dcl a rozmiešať v ňom múku. Zvyšok mlieka dať variť s vanilkovým cukrom. Do vriaceho prilievať odobraté mlieko a miešať - variť na kašu. Potom odstaviť a za občastného miešania nechať vychladnúť.
Medzitým vymiešať maslo s práškovým cukrom a po častiach pridávať uvarenú vychladnutú kašu (kaša by nemala byť úplne studená ale nesmie byť ani horúca). Dobre vyšľahať.
Kto chce, môže hotový krém dochutiť aj rumom.
- Hotovým krémom plniť upečené pláty. Zaťažiť a dať stuhnúť. Potom poliať čokoládovou polevou.
Polevu robievam z várovej čokolády a Cery. Do rozpustenej pridám pár kvapiek oleja.
|