Kakaové cestoviny s orechami (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Už pár krát som sa stretla v časopisoch,alebo na internete,tiež pri varení v Tv,že robili rôzne farebné cestoviny.z mrkvy,cvikly špenátu a na sladko z kakaa.
Vyskúšala som to teraz aj ja.Je to zmena a celkom chutná zmena.Najlepšie na tmavej cestovine vynikne na posyp niečo svetlé.Ja som použila orechy,ale bol by chutný aj tvaroh.
4 porcie |
35 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky sypké zmesy, vajíčka a podľa potreby trochu teplej vody si spolu spracujeme ako pri bežnom postupe rezancového cesta. Cesto by nemalo byť veľmi tvrdé, ale ani mäkké.
- Vznikne nám takáto viac ako 500g guľa. Ja som si ju rozdelila na dve časti, aby sa mi lepšie cesto vyváľalo. Nechala som cesto prikryté odpočívať 15 minút.
- Cesto som vyvaľkala a podsýpavala mierne bielou hladkou múkou.
- Potom som cesto pokrájala na širšie pásy. Hrúbka cesta mala byť okolo 2 mm. Takto pripravené cesto môžeme prekrojiť po šírke na polovicu, ale môžeme ponechať aj takéto dlhé kusy.
- Ja som pásy dávala zmraziť, pretože som v ten deň už s cestom nepracovala. Malo by byť dobre pomúčené, aby sa nepolepilo. Pre lepšie skladovanie som ho postáčala a uložila na kovovú tácku.
- Takto upravené ešte mäkké cesto som vložila do mrazničky. Robím to tak so všetkými cestovinovými polotovarmi spracovanými doma. Nechám ich zamrznúť.
Potom cestoviny balím do mikrotenového sáčku a opätovne idú do mrazu.
Takto čakajú na upotrebenie.
- Dnes som sáčok použila. Potrebovala som na osobu 6 aj viac pásikov na tanier. Vkladáte do horúcej vody a ak vyplávajú sú hotové.
Potom ich len spôsobne poukladať na tanier, ochutiťorechmi, posypať práš. cukrom a poliať rozpusteným maslom.
- A potom už želám len dobrú chuť.