Kysnuté rožteky

Kakaové a orechové croissanty z kysnutého cesta

Autor receptu: bakingtherapy

Mäkké, sladké, voňavé...

40
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z droždia, cukru a mlieka. Necháme kvasiť asi 15 minút.
  2. Múku, soľ, kypriaci prášok, vajce, olej, jogurt a kvások spolu zmiešame. Miesime dokým cesto prestane lepiť. Cesto necháme kysnúť asi 30 minút.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme do kruhu. Na jedno cesto natrieme orechovú plnku, na druhú kakaovú. Pokrájame na trojuholníky a každý zrolujeme do tvaru croissantu.
  4. Poukladáme na plech a pečieme cca 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.