Kačacie prsia na víne
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko urestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme medovú omáčku a trocha bieleho korenia. Varíme asi pol hodiny, kým sa nevytvorí kompaktná omáčka. Nakoniec pridáme maslo na zjemnenie.
- Kačacie prsia po stranách narežeme, nasolíme, okoreníme bielym korením a na rozpálenom tuku opečieme po oboch stranách asi po 13 minút. Prsia musia byť na povrchu chrumkavé, najmä koža, ale vnútri ružové, nie však nedopečené.
- Porcie na tanieri polejeme pripravenou omáčkou a ozdobujeme lístkami čerstvej mäty a malinami alebo čučoriedkami. Ako prílohu podávame opečené zemiaky.
|