Kačacie prsia na víne

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko urestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme medovú omáčku a trocha bieleho korenia. Varíme asi pol hodiny, kým sa nevytvorí kompaktná omáčka. Nakoniec pridáme maslo na zjemnenie.
  2. Kačacie prsia po stranách narežeme, nasolíme, okoreníme bielym korením a na rozpálenom tuku opečieme po oboch stranách asi po 13 minút. Prsia musia byť na povrchu chrumkavé, najmä koža, ale vnútri ružové, nie však nedopečené.
  3. Porcie na tanieri polejeme pripravenou omáčkou a ozdobujeme lístkami čerstvej mäty a malinami alebo čučoriedkami. Ako prílohu podávame opečené zemiaky.