Kabak tatlısı (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Kedže je čas tekvíc na pečenie,vám ponúkam jeden velmi jenoduchy a skvelý sladučký desertík,ktorý sa u nas prave v tomto obdobi pripravuje velmi často ;-)
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu môžte zobrat okrúhlu,alebo podlhovastú..Ja tu mám takúto ako hruška :-) Má cca 1,5kg
- Tekvicu očistíme,vyškrabeme jadierka lyžicou a pokrajame ju na hrubsie pasiky..
- Potom tie pasy pokrajame na rovnako velke kusky,velke asi 2x2 cm..
- Pokladieme ich do trocha hlbsej panvici...
- Posypeme ju 2-3dcl cukrom..ale cukor mozte dat aj podla chuti :-)
- Zakryjeme pokrievkou a nechame stat 2-3hodiny.Tekvica za ten cas pusti svoju šťavu..
- ...o 2 hodiny ..tekvica pustila dost stavy nato,aby sme nemuseli zvlast podlievat pod nu vodu ;-P Teraz ju zakryjeme naspät a na strednom ohni ju podusime vo vlastnej stave do mäkka -to je 10-15 minut :-) Mäkka bude velmi rychlo,takze dajte pozor,aby ste z nej nemali kašu :-/
- Hotovu tekvicu môžme podavat teplu,alebo studenu :-) kto ako ma rad..Je to velmi časté a oblubene male sladke pohostenie pre navstevu,najmä v tomto "tekvicovom" obdobi ;-P
- Môže sa posypat mletymi ci drvenymi orechami,mandlami,pistaciami atd..celkom podla vlastnej chuti :-) Dokonca sa moze trocha poliat aj tahini pastou,alebo pekmezom :-) Ja osobne ju mam najradsej za studena posypanu kokosom ;-P
Ale kazdy si uz vyberie sam..
Dobru chut :-)