Juhoslovanský zákusok
Autor receptu: olinecka
Tento zákusok pečiem rada,lebo je krémovy a doma ho máme radi.
50 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Upečieme si 2 pláty listkoveho cesta.Potom upečieme tmavé cesto.Vajca a cukor vyšľahame do penista pridáme postupne kakao, muku a prašok do pečiva.Zľahka premiešame a vylejeme na plech,ktory sme vystlali papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minut.
- Na plnku si uvaríme zlatý klas podľa návodu ,ale ku zlatému klasu primiešame aj 2 PL polohrubej múky ,aby bol krém hustý .Necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s praškovym cukrom do penista potom spojime uvareny krém s maslom .Takto pripravený krém si rozdelime na polovicu.Polovicu natrieme na prvý plat listkoveho cesta a dáme naň tmavé cesto.Zbytok plnky natrieme na tmavý plat cesta a zakryjeme listkovym cestom.
- Zákusok posypeme praškovym cukrom ,bohato !! Necháme postať a krajáme.Vynikajúci zákusok.Dobrú chuť.