Juhoslovanský krémový koláč

Autor receptu: 3sandra3

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovice. Vyvaľkáme a na obrátenom plechu upečieme dva pláty.
  2. Cesto č. 2: -Orechový plát : Päť žĺtkov vymiešame s cukrom a postupne zapracujeme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z piatich bielkov. Cesto upečieme na plechu, ktorý sme vystlali mastným papierom.
  3. Plnka: Do prevareného mlieka dáme polovicu prášk.cukru a vanil.cukru. Za stáleho miešania pridáme múku a varíme na hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame kašu s maslom, ktoré najskôr vymiešame s druhou polovicou cukru. Pridáme trochu rumu.
  4. Na jeden plát lístk.cesta natrieme polovicu plnky. Prikryjeme ju orechovým plátom. Naň navrstvíme druhú polovicu plnky. Navrch príde druhý plát upečeného lístk. cesta. Koláč krájame pílkovým nožom. Povrch pocukrujeme.