Juhoslovanský krémeš (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Mäkunké pláty, jemný krém doplnené o chuť orechov ... tak to je presne to, čo by ste
mali vyskúšať. ;)
24 porcií |
30 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme roztopené maslo, múku a PDP.
- Z cesta nám vyjdú 2 pláty, ktoré si rozotrieme na pripravené papiere na pečenie po cca 4 PL. Pečieme pri 180°, upečené pláty majú mať zlatistý svetlunký povrch.
- Tvar plátov si zvyknem dopredu predznačiť. Potom sa mi to lepšie rozotiera.
- A teraz si pripravíme orechový plát. Vyšľaháme do tuha 6 bielkov, pridáme postupne kryštálový cukor a šľaháme a šľaháme. Keď už sneh je pevný a drží tvar, prišlaháme na jemných otáčkach mleté orechy.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme orechové cesto. Upečieme pri 180°. Rozmer plechu 27*37 cm.
- Z mlieka, Zlatých klasov, štipky rumu, vanilínového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Hotový necháme chvíľku vychladnúť, potom doň dáme celé maslo a miešame až kým sa nerozpustí.
- A už len pospájať. Najprv si odoberieme trochu krému na vrch.
Potom vrstvíme v poradí: svetlý plát - 1/2 krému - orechový plát - 1/2 krému - svetlý plát - krém, ktorý sme si odobrali - posypať mletými orechmi.
- Odložíme do chladu, kým pláty nezmäknú. Pokrájame na kocky alebo na rezy .. ako sa komu páči. Bon Appétit! :)