Jogurtová majonéza (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Je to už niekoľko rokov dozadu, čo som v českom televíznom programe o varení videla robiť niekoľko jedál z hustého jogurtu. Zapamätala som si len dva. Nátierku, ktorú od vtedy robím aspoň raz za dva týždne a majonézu. Tú som však doteraz ešte ani raz neurobila, až dnes. Robila som zemiakový šalát s viedenským rezňom, no recept je na čistú majonézu. Len fotka mi chýba, lebo som ju zabudla odfotiť.

Suroviny

Postup

  1. Ráno som si dala do sitka s kuchynskou handričkou jogurt z veľkého téglika a pred obedom už bol pekne stečený. Do misky s hustým jogurtom som dala jeden žĺtok, trochu posolila a metličkou miešala kým som mala majonézu penistú a bielu.
  2. Nakoľko som robila zemiakový šalát, primiešala som do hotovej majonézy trochu horčice, čierne korenie, hrášok preliaty vriacou vodou a asi 5 mnút povarenú mrkvu. Cibuľu, pár na kocky nakrájaných kyslých uhoriek, zemiaky a šalát bol hotový.
  3. Mala som pripravené teľacie rezne ktoré som robila podľa receptu Kukulienky za ktorý veľmi ďakujem, lebo sa podarili myslím si na jedničku. Ale, nakorenené a posolené mäso strážil náš kocúr, tak nemohlo nebyť fajné.