Jogurtová bábovka
Autor receptu: miska999
Recept som našla v jednej nemeckej knihe. Postup je jednoduchý, vyžaduje si to cca. 5 min. času, no a výsledok stojí za to :)
5 minút príprava |
45 minút na 180° °C |
Postup
- Práškový cukor, vanilkový cukor zmiešame s celými vajciami (do penista).
Pridáme jogurt a olej, postupne pridáme prášok do pečiva a múku (spolu premiešame).
Cesto vylejeme do formy na pečenie (treba formu dobre natrieť (ako tukom, tak aj múkou), aby sa už hotová bábovka pekne vyklopila). Pečieme pri 200° cca. 5 až 7 min., potom teplotu znížime na 180°. Do tirštvrte hodinky je bábovka hotová.
TIP: Do cesta zvyknem primiešať aj nasekanú čokoládu - bábovka je ešte lahodnejšia.
Dobrú chuť!