Jogurtová bábovka

Jogurtová bábovka s medom (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Veľmi dobrá bábovka, ktorá je robená z celých vajíčok, jogurtu s pridaním medu.* Takú som ešte nerobila, len z piškótového cesta.

16
porcií
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vymiešame s oboma cukrami. Pridáme biely jogurt.
  2. Pridáme olej a mlieko a vymiešame nahladko.
  3. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta.
  4. Hrozienka som najskôr dala do pohára, zaliala som ich teplou vodou a nechala chvíľu tam, aby pri pečení nespadli naspodok. Potom som ich pridala do cesta.
  5. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Hotové cesto nalejeme do formy.
  6. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Tu je už upečená bábovka.
  7. Kraje aj stred bábovky si môžeme ešte zahorúca nožom trochu ponadvihovať, bude sa nám lepšie vyklápať z formy.
  8. Ešte za horúca ju celú potrieme medom - po vrchu a aj stredový otvor.
  9. A hneď ju posypeme strúhaným kokosom.
  10. Vychladenú ju pokrájame na kúsky.
  11. Tu je v reze.
  12. S výsledkom som spokojná, chutí naozaj chutne a je nadýchaná.