Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Autor receptu: nonna
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, suché vínko. Môže sa servírovať aj v teplom stave na hrianku.
4 porcie |
9 minút príprava |
18 minút tepelná úprava |
Postup
- Na suchej panvici sprudka orestujeme nasekané a podrvené orechy asi dve minúty, potom ešte 3-4 minúty na miernom ohni, až jemne stmavnú a začnú voňať.
- Potom pridáme polovicu masla, necháme rozpustiť, rozmiešame s orechami.
- Chren nastrúhame nahrubo a pridáme ho restovať za miešania asi dve minúty.
- Baraní roh pokrájame na maličké kúsočky, pridáme do panvice, rovnomerne rozmiešame a oprážame asi jednu minútu.
- Nakoniec pridáme kapustu, z ktorej sme vytlačili šťavu a pokrájali na kratučké kúsky.
- Všetko dobre miešame 2-3 minúty, pridáme zbytok masla, necháme rozpustiť.
- Nakoniec dáme do panvice paštétu, posekáme nožom a dobre rozmiešame všetko na rovnorodú masu. Prehrievame ešte cca 1-2 minúty.
- Prelejeme do nádoby, najlepšie sklenenej a necháme stuhnúť.