Jemné tvarohové koláčiky s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Také jemné a lákavé, že neodolá nik. Možno pre niekoho nezvyčajné, lebo tvaroh ide do cesta ale aj do plnky. Plnku si môžme aj obmeniť.
30 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 180-200 °C |
Postup
- V mlieku si nechám rozpustiť droždie a cukor.Netreba aby vykyslo,len aby nabutnalo.
- Pridám roztopené maslo a vajcia.
- Mäkký tvaroh,citronovú kôru,
- a preosiatú múku so soľou,zapracujem a
- vyložím cesto na dosku a 2-3 minútky ho prehnetiem.
- Dám naspäť do misky a nechám na teplom mieste vykysnúť,až zdvojnásobí svoj objem.
- Medzi tým si pripravím plnku a mrveničku z uvedených ingrediencii.Hrozienka si treba dopredo namočiť do rumu a rum potom zliať a môžem ho použiť pri dalšom pečení.
- Tak isto aj mrveničku.Urobí sa jej trochu viac,ale dá sa využiť neskôr a to tak,že z nej urobím plnku.
- ked cesto je vykysnuté,tak ho vyložím na dosku,prehnetiem zľahka ,
- a rozdelím na rovnaké časti ,asi 30 sk.každý kúsok vytvarujem do guľky a
- nechám na pomastenom plechu odpočinuť 15 min.
- Potom si pohárom stred pritlačím a do stredu dám plnku,posýpem mrveničkou a kraj potriem rozšľahaným vajcom.
- Nakoľko sa mrveničky urobilo viac,tak pridám lekvar z ríbezlí,zamiešam a použijem na plnku.
- Plnku si môžme prispôsobiť podľa fantázie.
- Tieto boli výborné,lebo tie sa pojedli prvé.
- Dobrú chuť.