Jemné tvarohové koláčiky s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Také jemné a lákavé, že neodolá nik. Možno pre niekoho nezvyčajné, lebo tvaroh ide do cesta ale aj do plnky. Plnku si môžme aj obmeniť.

30
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. V mlieku si nechám rozpustiť droždie a cukor.Netreba aby vykyslo,len aby nabutnalo.
  2. Pridám roztopené maslo a vajcia.
  3. Mäkký tvaroh,citronovú kôru,
  4. a preosiatú múku so soľou,zapracujem a
  5. vyložím cesto na dosku a 2-3 minútky ho prehnetiem.
  6. Dám naspäť do misky a nechám na teplom mieste vykysnúť,až zdvojnásobí svoj objem.
  7. Medzi tým si pripravím plnku a mrveničku z uvedených ingrediencii.Hrozienka si treba dopredo namočiť do rumu a rum potom zliať a môžem ho použiť pri dalšom pečení.
  8. Tak isto aj mrveničku.Urobí sa jej trochu viac,ale dá sa využiť neskôr a to tak,že z nej urobím plnku.
  9. ked cesto je vykysnuté,tak ho vyložím na dosku,prehnetiem zľahka ,
  10. a rozdelím na rovnaké časti ,asi 30 sk.každý kúsok vytvarujem do guľky a
  11. nechám na pomastenom plechu odpočinuť 15 min.
  12. Potom si pohárom stred pritlačím a do stredu dám plnku,posýpem mrveničkou a kraj potriem rozšľahaným vajcom.
  13. Nakoľko sa mrveničky urobilo viac,tak pridám lekvar z ríbezlí,zamiešam a použijem na plnku.
  14. Plnku si môžme prispôsobiť podľa fantázie.
  15. Tieto boli výborné,lebo tie sa pojedli prvé.
  16. Dobrú chuť.