Jemné jablkové košíčky
Autor receptu: dzejsik
Po daždi máme plnú kuchyňu popadaných jabĺčok, ktoré treba rýchlo spotrebovať a tak sa
na tatinovej oslave objavili aj tieto košíčky.
12 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Z daných surovín vypracujeme cesto, ktoré je vlastne štvrtinová dávka z cesta na vaľkaný jablčník. Na pomúčenej doske ho vytvarujeme na rolku, ktorú pokrájame na 12 rovnakých častí.
- Každý kúsok prstami roztľapkáme na kruh a vyložíme ním košíček. Pozor, cesto je krehké.
- Košíčky vložíme do formy na muffiny.
- Jablká ošúpeme, postrúhame a trochu vyžmýkame. Pridáme škoricu a cukor podľa chuti, trošku rumu a menšiu hrsť kokosu. Zmesou rovnomerne naplníme košíčky.
- Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Teplým pozalievame vrch košíčkov. Na ozdobu naň ešte môžeme položiť mesiačik jablka.
- Nachystané košíčky pečieme pri 180° dozlatista. Po upečení ešte teplé poprášime práškovým cukrom.
- Jablčníkové cesto rýchlo odvlhne, preto sa najlepšie jedia priamo z košíčkov. Pokiaľ by ste chceli pevnejšie, odporúčam použiť radšej linecké cesto. A už len vychutnať, dlho nevydržia ;)