Jemné citrónové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Cesto je jemné ,nadýchané a vlačné.Citrona pridá tomu chuť.
60 minút príprava |
2x15 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky oddeliť od žĺtkov a vyšľahať. Do vyšľahaných pridáme pr. cukor a vyšľahať do tuha.
- Ked sú bielky vyšľaháne pridáme po jednom žĺtky a na nizkom stupni zašľaháme. Potom metličkou zľahka a pomaly zamiešame krémový prášok s kypriacim práškom.
- Pridáme nastrúhanú citronovú kôru a zamiešame do cesta.
- Na pripravené a papierom vyložené plechy rovnomerne,nna polovicu vylejeme cesto a upečieme.
- Plnku si pripravíme tak, že si v mlieku uvaríme puding a necháme ho za občasného miešania vychladnuť. Medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom do peny a spojíme s krémom. Počas šľahania pridávame citrónovú šťavu z 1,5 citróna.
- Z 1/2 citróna si pripravíme zálievku tak, že si šťavu zriedime s 1,5 dl prevarenej vody a zálievkou polejeme obidve cesta. Z cesta zoberieme dole vrchnú šupku.
- Polovicu plnky natrieme na jedno cesto, zakryjeme druhým a natrieme druhu plovicu plnky.
- Vrch plnky ozdobíme hrebeňom
- a posypeme guličkami a necháme stuhnúť.
- Potom pokrájame na rezy. Dobrú chuť!