Jemné citrónové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Cesto je jemné ,nadýchané a vlačné.Citrona pridá tomu chuť.

60 minút
príprava
2x15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky oddeliť od žĺtkov a vyšľahať. Do vyšľahaných pridáme pr. cukor a vyšľahať do tuha.
  2. Ked sú bielky vyšľaháne pridáme po jednom žĺtky a na nizkom stupni zašľaháme. Potom metličkou zľahka a pomaly zamiešame krémový prášok s kypriacim práškom.
  3. Pridáme nastrúhanú citronovú kôru a zamiešame do cesta.
  4. Na pripravené a papierom vyložené plechy rovnomerne,nna polovicu vylejeme cesto a upečieme.
  5. Plnku si pripravíme tak, že si v mlieku uvaríme puding a necháme ho za občasného miešania vychladnuť. Medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom do peny a spojíme s krémom. Počas šľahania pridávame citrónovú šťavu z 1,5 citróna.
  6. Z 1/2 citróna si pripravíme zálievku tak, že si šťavu zriedime s 1,5 dl prevarenej vody a zálievkou polejeme obidve cesta. Z cesta zoberieme dole vrchnú šupku.
  7. Polovicu plnky natrieme na jedno cesto, zakryjeme druhým a natrieme druhu plovicu plnky.
  8. Vrch plnky ozdobíme hrebeňom
  9. a posypeme guličkami a necháme stuhnúť.
  10. Potom pokrájame na rezy. Dobrú chuť!