Jemná citrónová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Piškóta tejto bábovky je veľmi jemná...
20 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Žĺtka vyšľaháme s vanilkou,postupne pridáme práškový cukor.Ked sú žĺtka dobre vyšľahané,pridáme šťavu z citróna.
- Postupne vmiešame mlieko a olej,múku s kypriacim práškom a citrónovou kôrou a vanilkový puding.
- Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Bábovkovú formu som vymazala olejom a vysypala kokosom.
- Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Bábovku pečieme pri 170 stupňoch asi 30 minút.
- Necháme chvíľu ochladnúť,vyklopíme na tanier.Pred podávaním pocukrujeme.