Jednoduchý Ganache
Autor receptu: elzarsk
Recept je z knihy 1000 napadov na zdobenie tort a dezertov .
Postup
- čokoládove hoblinky vložíme do velkého žiaruvzdorného hrnca .
Smotanu zahrievame na stredne silnom plameni .
Tesne pred bodom varu odstavíme a vrelú smotanu vlejeme na čokoládové hoblinky .
Zakryjeme a necháme odstát na 10 minút.
čokoládu so smotanou ušlaháme (prípadne pridáme aromu ),
pokial nevznikne súvislá hmota - tmavá , hladká , lesklá.
Necháme vychladnút pri izbovej teplote . K zahusteniu niekolko minút zamiešame elektrickým mixérom .
- Ganache možeme uschovávat vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 1 - týžden .
Pokial potrebujeme , aby bola zmes roztieratelná či tekutá, necháme ju za neustáleho miešania vo vodnom kúpeli zmeknút.
Dúfam že som pomohol :)