Čerešnový koláč
Jednoduchý čerešňový koláč s posýpkou (fotorecept)
Autor receptu: petrolejka44
Čerešňová sezóna pomaly končí a keďže som nevedela, čo už s nimi, jesť ich nestíhame, napiekla som tento koláčik, chutný,
jednoduchý, vyskúšajte.
15 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Natrhané čerešne prepláchneme vodou, necháme ich odkvapkať a zbavíme ich kôstok. Nachystáme si ostatné suroviny, ja som použila bezlaktózové maslo aj mlieko.
- Ďalej urobíme cesto ako na obyčajný hrnčekový koláč: Múku, časť cukru a prášok do pečiva dáme do misy. V kastróliku si zohrejeme mlieko, maslo a zbytok cukru. Ručným šľahačom spojíme zohriatu zmes s vajíčkom a potom vylejeme za stáleho miešania do pripravených sypkých ingredencií.
- Pripravíme si posýpku z hrubej múky, cukru a rozpusteného masla. Polotekuté cesto nalejeme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme čerešne a nakoniec navrch nasypeme pripravenú posýpku.
- Pečieme v rúre pri 160 °C asi 45 minút.
- Výsledok, jednoduchý, tenké cesto, šťavnatý. Dobrú chuť.