Čerešnový koláč

Jednoduchý čerešňový koláč s posýpkou (fotorecept)

Autor receptu: petrolejka44

Čerešňová sezóna pomaly končí a keďže som nevedela, čo už s nimi, jesť ich nestíhame, napiekla som tento koláčik, chutný, jednoduchý, vyskúšajte.

15
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Natrhané čerešne prepláchneme vodou, necháme ich odkvapkať a zbavíme ich kôstok. Nachystáme si ostatné suroviny, ja som použila bezlaktózové maslo aj mlieko.
  2. Ďalej urobíme cesto ako na obyčajný hrnčekový koláč: Múku, časť cukru a prášok do pečiva dáme do misy. V kastróliku si zohrejeme mlieko, maslo a zbytok cukru. Ručným šľahačom spojíme zohriatu zmes s vajíčkom a potom vylejeme za stáleho miešania do pripravených sypkých ingredencií.
  3. Pripravíme si posýpku z hrubej múky, cukru a rozpusteného masla. Polotekuté cesto nalejeme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme čerešne a nakoniec navrch nasypeme pripravenú posýpku.
  4. Pečieme v rúre pri 160 °C asi 45 minút.
  5. Výsledok, jednoduchý, tenké cesto, šťavnatý. Dobrú chuť.