Jednoduché orechové rezy (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Je to chutný,rýchly a veľmi dobrý koláčik.Môže aj postáť a stále si udrží svoju sviežosť.

25 minút
príprava
35 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si potrebné ingrediencie.
  2. Z múky,Hery 120 g práškového cukru,4 žĺtok,štipky soli,mlieka si spracujem cesto.
  3. Vyváľkam ho na veľkosť plechu.Plech natriem asi 2 lyžicami masla,a vysypem múkou.Cesto naň prenesiem.
  4. Uložené cesto.
  5. Cesto potriem ľubovolným lekvárom.Ja som mala marhuľový.Rovnomerne po ceste rozotriem.
  6. Zo zvyšných 4 bielkov,štipky soli,100 g práškového cukru a balíčka škoricového cukru,vyšľahám tuhý sneh.
  7. Do neho postupne vmiešam pomleté orechy.Pomaly miešam,jedným smerom.
  8. Takto premiešaný sneh s orechami,nanesiem na cesto s lekvárom.
  9. Rovnomerne roztriem a nechám piecť vo vyhriatej rúre na 160-170 stupňov.Trvá to asi 35-40 minút.
  10. Upečený koláč.Na vrchu zo snehu sa utvorí taká jemná škrupinka.Sneh je zaujímavý a chutný,pretože je v ňom zapracovaný škoricový cukor.Pri krájaní koláč trochu z vrchu praská,ale to nie je chyba krásy.
  11. Koláčik je urobený veľmi rýchlo a naozaj je veľmi chutný.