Jednoduché orechové rezy (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Je to chutný,rýchly a veľmi dobrý koláčik.Môže aj postáť a stále si udrží svoju sviežosť.
25 minút príprava |
35 minút na 160-170 °C |
Postup
- Pripravím si potrebné ingrediencie.
- Z múky,Hery 120 g práškového cukru,4 žĺtok,štipky soli,mlieka si spracujem cesto.
- Vyváľkam ho na veľkosť plechu.Plech natriem asi 2 lyžicami masla,a vysypem múkou.Cesto naň prenesiem.
- Uložené cesto.
- Cesto potriem ľubovolným lekvárom.Ja som mala marhuľový.Rovnomerne po ceste rozotriem.
- Zo zvyšných 4 bielkov,štipky soli,100 g práškového cukru a balíčka škoricového cukru,vyšľahám tuhý sneh.
- Do neho postupne vmiešam pomleté orechy.Pomaly miešam,jedným smerom.
- Takto premiešaný sneh s orechami,nanesiem na cesto s lekvárom.
- Rovnomerne roztriem a nechám piecť vo vyhriatej rúre na 160-170 stupňov.Trvá to asi 35-40 minút.
- Upečený koláč.Na vrchu zo snehu sa utvorí taká jemná škrupinka.Sneh je zaujímavý a chutný,pretože je v ňom zapracovaný škoricový cukor.Pri krájaní koláč trochu z vrchu praská,ale to nie je chyba krásy.
- Koláčik je urobený veľmi rýchlo a naozaj je veľmi chutný.