Jednoduché langoše s kefírom
Autor receptu: slavkabis
Recept mám od mojej mamy. Langoše sú výborné, chutia celej rodine
70 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky si dáme hladkú múku, kefír, alebo neochutené acidko, ktoré nemôže byť studené. Najlepšie izbová teplota, aby droždiu nebola zima ☺. Pridáme vajíčko, soľ a spracujeme cesto, ktoré necháme cca hodinku kysnúť.
- Po hodine si dáme olej na panvicu tak, aby pokrýval celý povrch. Z cesta si berieme kúsky bochníkov, ktoré trochu ponaťahujeme v ruke a položíme na horúci olej v panvici. Langošom stačí chvíľočka z jednej aj druhej strany.
- Hotové langoše ukladáme na papierovú servítku a podávame podľa chuti: cesnak, kečup, kyslá smotana, syr,...
Dobrú chuť