Jednoduché langoše s kefírom

Autor receptu: slavkabis

Recept mám od mojej mamy. Langoše sú výborné, chutia celej rodine

70 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme hladkú múku, kefír, alebo neochutené acidko, ktoré nemôže byť studené. Najlepšie izbová teplota, aby droždiu nebola zima ☺. Pridáme vajíčko, soľ a spracujeme cesto, ktoré necháme cca hodinku kysnúť.
  2. Po hodine si dáme olej na panvicu tak, aby pokrýval celý povrch. Z cesta si berieme kúsky bochníkov, ktoré trochu ponaťahujeme v ruke a položíme na horúci olej v panvici. Langošom stačí chvíľočka z jednej aj druhej strany.
  3. Hotové langoše ukladáme na papierovú servítku a podávame podľa chuti: cesnak, kečup, kyslá smotana, syr,... Dobrú chuť