Jednoduchá banica - Лесна баница (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Banica je v podstate bulharský slaný alebo sladký koláč. Robí sa z neho množstvo verzií, aj
s inými plnkami napr. špenátovou, jablkovou, tekvicovou alebo pórovou, ale
najobľúbenejšia vo všeobecnosti je so syrovom feta.
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Potrebné suroviny na obr., pripravíme si ešte plech vymazaný roztopeným maslom
- vymiešame syr, jogurt /podľa potreby/ vajíčka a pridáme sódu bikarbónu a 2 lyžice múky /nemusia byť/
- uložíme 2 listy cesta, potrieme maslom a plnkou, postup opakujeme kým cesto nespotrebujeme.
- pokrájame na kocky, pokvapkáme maslom a jemne potrieme jogurtom.
- pečieme pri 200°C pokiaľ nezčervenie. Po dopečení jemne pofŕkame vodou zakryjeme papierom a utierkou.