Zeleninový šalát
Jarný šalát s jogurtovým dresingom
Autor receptu: martinis
Jari sa tešia všetci kulinári, pretože poskytuje širokú paletu čerstvých surovín. Nie vždy ich treba zložito kombinovať a upravovať. Z
niekoľkých druhov zeleniny, vajíčka, jogurtu, byliniek a konopného oleja sa dá rýchlo pripraviť vynikajúci šalát, pravá oslava jari na tanieri.
Postup
- Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame: cibuľku na kolieska, reďkvičky na štvrtiny.
- V miske vymiešame dressing z jogurtu, medu, soli, korenia a kôpru.
- Na tanier uložíme zeleninu, pridáme nakrájané vajíčka (uvarené na tvrdo), prelejeme dressingom a na záver pokvapkáme konopným olejom. Ozdobíme čerstvou vňaťou.
- Môj tip: do dressingu vyskúšajte pridať aj iné bylinky, zeleninu obmieňate podľa sezónnej dostupnosti.