Jarné rolky s mäsovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Sú trochu náročnejšie na prípravu ako tie so zeleninou, ale stojí to za to. Dobre poslúžia na pohostenie pre očakávanú návštevu alebo ako chutná večera pre mäsožravcov.

2
porcie
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ideálny stav je, ak máte doma varené bravčové alebo kuracie a neviete čo s ním. Nič sa nestane, ak dáte do plnky len jeden druh, či mäso vymeníte za krevety. Ja som dnes to šťastie nemala, tak som varila 2 druhy mäsa. Mäso nakrájame na drobné kúsky a uvaríme vo vode. Osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť a pridáme lyžicu rastlinného oleja, lyžičku tmavého cukru a 2 lyžice kvalitnej sójovej omáčky. Premiešame a necháme 30 min. odpočívať v chladničke.
  2. Cibuľku aj s vňaťou, bambusové výhonky a papriku pokrájame na malé kocky.
  3. Vo woku rozpálime rastlinný olej a pridáme všetku zeleninu, opekáme približne 3 minúty. Pridáme mäso a pekne ho spolu so zeleninou opečieme. 1 lyžičku škrobu rozrobíme v 2 lyžičkách vlažnej vody a pridáme k plnke. 5 minút povaríme. Plnku necháme vychladnúť. Masa nesmie byť riedka.
  4. Ryžový papier je veľmi jemný, takže ho opatrne vyberte z obalu a po jednom ho namočte na 30 sekúnd do vlažnej vody. Na každý plát dáme lyžicu plnky zvinieme ako palacinku, len opatrnejšie, tak aby sme uzavreli konce a plnka nám nevytiekla.
  5. Z z jedného balenia sa nám podarí spraviť 10 roliek.
  6. Vo woku rozpálime olej a rolky opatrne vyprážame. Správne rolky majú byť chrumkavé. Rolky namáčame v sójovej omáčke a podávame s ľadovým šalátom a reďkovkou. Šalát môžeme jemne pokvapkať vínnym octom. Dobrú chuť.