Jarná tvarohová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Táto nátierka je ľahká, rokmi overená a osvedčená. Má veľmi jemnú a sviežu chuť,
zvýraznenú iba pažítkou a zelenou časťou mladej cibuľky. Niekedy ju ešte doplním plátkami
mladej redkovky,paradajky a kolieskami papriky, ale nie je treba, lebo sama o sebe je veľmi
dobrá, výborne chutí s pohárom studeného mlieka. Vyskúšajte, prosím.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Do misky som dala tvaroh a rozdrobila som ho vidličkou.
- Pridala som zmäknutú maslovú Perlu, kto ju nemá rád, dá pravé maslo.
- Pridala som pochúťkovú kyslú smotanu a soľ.
- Nožnicami som nastrihala čerstvú pažítku.
- Nastrihala som aj zelenú časť mladej cibuľky.
- Všetko som dobre zmiešala.
- Natrela som ju na doma upečený čerstvý chlieb.
- Táto nátierka je rýchla, chutná, svieža a netreba ju nechať odležať, možno ihned podávať. Ak ju spravíte hustejšiu, môžete ju použiť ako plnku do syrových kornútikov, šunkových trubičiek, paradajok, papriky, inej zeleniny. Dobrú chuť prajem.