Jarná tvarohová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Táto nátierka je ľahká, rokmi overená a osvedčená. Má veľmi jemnú a sviežu chuť, zvýraznenú iba pažítkou a zelenou časťou mladej cibuľky. Niekedy ju ešte doplním plátkami mladej redkovky,paradajky a kolieskami papriky, ale nie je treba, lebo sama o sebe je veľmi dobrá, výborne chutí s pohárom studeného mlieka. Vyskúšajte, prosím.

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky som dala tvaroh a rozdrobila som ho vidličkou.
  2. Pridala som zmäknutú maslovú Perlu, kto ju nemá rád, dá pravé maslo.
  3. Pridala som pochúťkovú kyslú smotanu a soľ.
  4. Nožnicami som nastrihala čerstvú pažítku.
  5. Nastrihala som aj zelenú časť mladej cibuľky.
  6. Všetko som dobre zmiešala.
  7. Natrela som ju na doma upečený čerstvý chlieb.
  8. Táto nátierka je rýchla, chutná, svieža a netreba ju nechať odležať, možno ihned podávať. Ak ju spravíte hustejšiu, môžete ju použiť ako plnku do syrových kornútikov, šunkových trubičiek, paradajok, papriky, inej zeleniny. Dobrú chuť prajem.