Jahodový zákusok
Jahodový zákusok s pudingovo-tvarohovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov jahôd. Určite sa
oplatí upiecť túto dobrotu, zvládnu to aj začiatočníci.
20 porcií |
50-60 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Vajíčka, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny striedavo pridáme teplé (nie horúce) mlieko a olej. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a citrónovou polevou v prášku. Varechou vmiešame do vaječnej hmoty.
- Na plech 25x30 cm vyložený papierom na pečenie rozotrieme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť, pripravíme si suroviny na plnky + jahody.
- Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie upravíme boky a vrch, vrátime na hlboký plech. Korpus potrieme jahodovým džemom. V troche mlieka rozhabarkujeme jahodový pudingový prášok, zbytok mlieka s cukrom dáme variť do vriaceho mlieka vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý jahodový puding do ktorého za horúca vmiešame po častiach tvaroh a dobre premiešame.
- Pudingovo-tvarohovú plnku rozotrieme za horúca na pripravený korpus, uhladíme. Jahody umyjeme osušíme, prekrojíme a rozložíme na plnku. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Smotanu na šľahanie s jahodovou plnkou v prášku vyšľaháme do tuha a rozotrieme na pudingovo - tvarohovú plnku. Pred podávaním zákusok pokrájame na kocky, rezy, trojuholníky podľa seba. Ozdobíme. Dobrú chuť.