Jahodový zákusok

Jahodový zákusok s pudingovo-tvarohovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov jahôd. Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu, zvládnu to aj začiatočníci.

20
porcií
50-60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny striedavo pridáme teplé (nie horúce) mlieko a olej. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a citrónovou polevou v prášku. Varechou vmiešame do vaječnej hmoty.
  2. Na plech 25x30 cm vyložený papierom na pečenie rozotrieme pripravené cesto.
  3. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
  4. Upečený korpus necháme vychladnúť, pripravíme si suroviny na plnky + jahody.
  5. Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie upravíme boky a vrch, vrátime na hlboký plech. Korpus potrieme jahodovým džemom. V troche mlieka rozhabarkujeme jahodový pudingový prášok, zbytok mlieka s cukrom dáme variť do vriaceho mlieka vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý jahodový puding do ktorého za horúca vmiešame po častiach tvaroh a dobre premiešame.
  6. Pudingovo-tvarohovú plnku rozotrieme za horúca na pripravený korpus, uhladíme. Jahody umyjeme osušíme, prekrojíme a rozložíme na plnku. Dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Smotanu na šľahanie s jahodovou plnkou v prášku vyšľaháme do tuha a rozotrieme na pudingovo - tvarohovú plnku. Pred podávaním zákusok pokrájame na kocky, rezy, trojuholníky podľa seba. Ozdobíme. Dobrú chuť.