Jahodový veterník s mätovou šľahačkou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
35 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Cesto: Do kastróla dáme prevariť mlieko, maslo, cukor a štipku soli.
Prevarené mlieko odstavíme z ohňa a prisypeme múku. Vrátime
späť na oheň a za stáleho miešania varíme, kým sa cesto
nezačne odlepovať od dna kastróla.
- Cesto necháme mierne vychladnúť a postupne po jednom
doň zapracujeme vajíčka. Hladkým cestom naplníme zdobiace
vrecko. Plech vystelieme papierom na pečenie a vreckom
nastriekame na plech veterníky. Pečieme v rozohriatej rúre 25
minút.
- Jahodový krém: Dáme zovrieť mlieko s cukrom. Umyté
jahody nakrájame. V časti mlieka rozmiešame Zlatý klas. Prilejeme
spolu s jahodami do vriaceho mlieka a povaríme asi
3 minúty. Rozmixujeme a za občasného miešania necháme
vychladnúť. Do krému nakoniec opatrne zapracujeme zmäknuté maslo
a odložíme do chladničky.
- Mätová šľahačka: Mätu nasekáme najemno, pridáme
k smotane spolu s cukrom a vyšľaháme.
- Veterníky prekrojíme, na dolnú časť nanesieme jahodový
krém, potom mätovú šľahačku a prikryjeme
vrchnou časťou veterníka.
|