Jahodový rez

Autor receptu: mracik9

Tento zákusok pripravujem hlavne keď su čerstvé jahody,veľmi nám všetkým chutí,dúfam že bude aj vám

30
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na cesto :6 vajec,6 PL kryštalového cukru,6 PL polohrúbej múky,1/2 prdopeču a 2PLoleja Na krém:7 dcl mlieka,3 jahodové pudingy,5 PL cukru a asi 30 rozmixovaných jahod,1/2 prírodného masla a1/2 Helie,ďalších asi 30 jahod na nakrájanie,na vrch si urobíme šľahačku z dvoch deci mlieka dvoch práškových šľahačiek
  2. Zo 6 bielkou urobíme sneh,do ktorého postupne pridávame cukor,keď je hustý pridáme žltka a olej postupne múku s prdopečom,vylejeme na plech vyložený papierom.Pečieme pri teplote 180°C 25 minút Krém:z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustú kašu do ktorej pred koncom varenia pridáme rozmixované jahody,krátko povaríme.Do vychladenej masy pridáme maslo,vyšlaháme.Na piškótu natrieme krém na ktorý naukladáme kúsky jahod,ktoré potrieme vyšľahanou šaľhačkou a posypeme kakaom