Jahodový mls - fotorecept
Autor receptu: elekra
Deti boli na víkend na Liptove a my sme mali v opatere ich rodinného maznáčika, králičku Bruni. Po ceste domov sa pre ňu chystali zastaviť a tak som pre nich potrebovala nachystať niečo sladké ku káve. A tak z domácich surovín vznikol jahodový mls.
8-12 porcií |
20-30 minút príprava |
15-20 minút na 175 °C |
Postup
- Zo 4 bielkov vyšľahám tuhý sneh,
- pridám 4 lyžice hnedého kryštálového cukru a ešte poriadne prešľahám.
- Pridám 4 žĺtky, kôru z umytého citróna a šťavu z polovice citróna,
- jemne premiešam
- a pridám 4 lyžice preosiatej polohrubej múky a polovicu prášku do pečiva.
- Hotové cesto vylejem na plech (piekla som na fólii, netreba mastiť a vysypávať plech)
- a upečiem.
- Upečený korpus nechám na mriežke vychladnúť.
- Mrazené jahodny nechám trochu rozmraziť a rozmixujem ich s jednou lyžicou hnedého kryštálového cukru na dreň.
- Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom šľahačky vyšľahám do tuha,
- Pridám kyslú smotanu a jahodovú dreň.
- Premiešam a zmes natriem na vychladnutý korpus, ktorý som vrátila na plech a nechám v chladničke stuhnúť.
- Nakrájam a ozdobím čerstvými jahodami (deti prišli skôr ako koláč stihol stuhnúť).