Jahodový koláč
Autor receptu: podravka
Komerčný recept
Ak máte radi jahody, alebo chcete spestriť váš sviatočný stôl, ponúkame recept na jednoduchý koláč zdobený
jahodami a praženými mandľovými plátkami.
45 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Do pomletých mandlí pridáme múku, práškový a vanilkový cukor, citrónovú šťavu, maslo a vymiešame elektrickým mixérom. Pridáme vajce, dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.
- Cesto vyvaľkáme a položíme na vymastený a múkou posypaný plech (30 x 10 cm). Pečieme 15-20 minút pri 200 ° C.
- Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme ho jahodovým džemom.
- Pudingový prášok Dolcela zmiešame s cukrom a 50 ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu so smotanou necháme zovrieť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a varíme za stáleho miešania 1 – 2 minúty. Uvarený puding nalejeme na jahodový džem a necháme vychladnúť.
- Pred podávaním ozdobíme čerstvými jahodami, šľahačkou a praženými mandľovými plátkami.