Jahodový koláč

Jahodový koláč s čokoládou

Autor receptu: helena10

Aktuálny fajnový jemný koláč.

Suroviny

Postup

  1. Oddelené bielky vyšľahám so štipkou soli a cukrami na sneh. Po jednom pridávam žĺtky. Olej striedavo s mliekom zamiešam na najnižšom stupni. Múku zmiešanú s práškom do pečiva sypem po častiach a jemne zamiešam lopatkou.
  2. Hotové cesto vylejem na plech rozmerom 28 x 38 cm, ktorý som vopred vystlala papierom na pečenie. Na cesto rozložím očistené nakrájané jahody (polovice, štvrtiny) obalené iba hladkou múkou a následne posypem posekanou čokoládou.
  3. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Skontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
  4. Po vychladnutí posypem práškovým cukrom a nakrájam.