Jahodový koláč
Jahodový koláč s čokoládou
Autor receptu: helena10
Aktuálny fajnový jemný
koláč.
Postup
- Oddelené bielky vyšľahám so štipkou soli a cukrami na sneh. Po jednom pridávam žĺtky. Olej striedavo s mliekom zamiešam na najnižšom stupni. Múku zmiešanú s práškom do pečiva sypem po častiach a jemne zamiešam lopatkou.
- Hotové cesto vylejem na plech rozmerom 28 x 38 cm, ktorý som vopred vystlala papierom na pečenie. Na cesto rozložím očistené nakrájané jahody (polovice, štvrtiny) obalené iba hladkou múkou a následne posypem posekanou čokoládou.
- Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Skontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
- Po vychladnutí posypem práškovým cukrom a nakrájam.