Jahodový džem s brusnicami a ovocným cukrom
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
2 poháre 375 ml porcie |
25 minút príprava |
Postup- Vo veľkom hrnci čiastočne rozmixujeme jahody s brusnicami ručným ponorným mixérom tak, aby v zmesi zostali aj kúsky ovocia.
- Rozmixovanú zmes dôkladne premiešame s jablčnou šťavou a želírovacím ovocným cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 3 minúty.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
- <b>TIP: </b>Miesto sušených brusníc môžeme použiť aj iné sušené ovocie. Napríklad sušené marhule, slivky nebo datle.
|