Jahodový koláč
Jahodovo-pudingový koláč (fotorecept)
Autor receptu: jajasnow
Postup- Cesto: Z masla izbovej teploty, cukru a múky vypracujeme cesto. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto rukami roztlačíme do formy, urobíme aj okraje.
- Plnka: Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding, odstavíme zo sporáka a vmiešame 2 kyslé smotany. Plnka sa nezrazí, aj keď je puding horúci. Krém nalejeme na cesto.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov približne 45 minút. Necháme vychladnúť, ozdobíme jahodami a polejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu. Posypeme nasekanými zelenými pistáciami a necháme v chladničke vychladnúť.
- Dobrú chuť.
|