Jahodové muffiny

Jahodovo-kokosové muffiny (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jemné kokosovo-šľahačkové cesto a čerstvé jahody sú jedna fantastická kombinácia. Jednoduché a rýchle minikoláčiky, vhodné aj na výlet a piknik v prírode :-)

12 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetko potrebné na muffinové cesto a aj jahody. Keďže som tento raz použila menšie jahody, tak som ich neprekrajovala. Smotanu na šľahanie som použila sladenú.
  2. Sypké suroviny zmiešame v jednej miske a tekuté zasa v druhej miske. Napokon všetko spolu dobre premiešame, stačí iba metličkou? Nakoniec do pripraveného cesta zľahka zamiešame jahody. Hotové cesto rozdelíme rovnomerne až do plna do muffinových košíčkov.
  3. Ja som celkom všetky jahody nezamiešala do cesta, pár jahôd som nechala, aby som ozdobila aj vrch, aby bol krajší ? A napokon dáme muffinky piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C na 25 minút.
  4. Muffinky sú výborné, krásne voňavé a vláčne ;-)
  5. Ja osobne si myslím, že všetky muffiny sú najsamlepšie až na druhý deň :-) Ich cesto odleží, konzistencia sa zmení a chute sa ešte viac prepoja ;-P Prajem dobrú chuť!
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube