Jahodové muffiny
Jahodovo-kokosové muffiny (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Jemné kokosovo-šľahačkové cesto a čerstvé jahody sú jedna fantastická kombinácia. Jednoduché a
rýchle minikoláčiky, vhodné aj na výlet a piknik v prírode :-)
Postup
- Najprv si pripravíme všetko potrebné na muffinové cesto a aj jahody. Keďže som tento raz použila menšie jahody, tak som ich neprekrajovala. Smotanu na šľahanie som použila sladenú.
- Sypké suroviny zmiešame v jednej miske a tekuté zasa v druhej miske. Napokon všetko spolu dobre premiešame, stačí iba metličkou? Nakoniec do pripraveného cesta zľahka zamiešame jahody. Hotové cesto rozdelíme rovnomerne až do plna do muffinových košíčkov.
- Ja som celkom všetky jahody nezamiešala do cesta, pár jahôd som nechala, aby som ozdobila aj vrch, aby bol krajší ? A napokon dáme muffinky piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C na 25 minút.
- Muffinky sú výborné, krásne voňavé a vláčne ;-)
- Ja osobne si myslím, že všetky muffiny sú najsamlepšie až na druhý deň :-) Ich cesto odleží, konzistencia sa zmení a chute sa ešte viac prepoja ;-P
Prajem dobrú chuť!
- Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube