Jahodové srdiečko (fotorecept)
Autor receptu: lucsar
Srdiečko som piekla v silikonovej forme a robila som ho prvý raz. Je to vymyslený recept.
10 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Bielky si vyšľaháme a zatiaľ odložíme. Žĺtky vymiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Pridáme polohr. múku s PDP. Prilejeme ešte olej a na záver vmiešame vyšľahané bielky.
- Silkonovú formu si vytrieme trochou oleja. Na dno naukladáme umyté jahody prekrojené na polovice. Použimeme ich cca 30 /mala som také maličké jahody/.
- Jahody zalejeme cestom a hodíme tam aj zvyšné jahody.
- Dáme do mierne vyhriatej rúry piecť na 30 minút. Po vytiahnutí už len vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrom. Dobrú chuť