Jahodové šikmé rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
4x20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som upiekla jahodové korpusy.Vymiešala som 4 vajcia s cukrom do peny.
  2. Pridala som pudingové prášky zmiešané s práškom do pečiva. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Mám celkom novú trúbu, takže som piekla v nej teraz prvý krát, takže pečie celkom inak ako predchádzajúca.
  3. Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom a pieklo sa 20 min. Veľkosť plechu 27 x 37 cm. Hotové korpusy som ukladala na mriežku chladiť. V zábere sú iba 3 korpusy, lebo štvrtý sa ešte piekol.
  4. Kým sa korpusy chladili, pripravila som si krém. V mlieku som rozmiešala zlaté klasy a vyliala som ich k mlieku, ktoré sa už varilo na sporáku. Ešte do teplého pudingu som vmiešala maslo a cukor, dobre vyšľahala mixérom, rozdelila som ho na 2 polovice a uložila do chladničky stuhnúť. Na spodok som dala jahodový korpus, ktorý som poliala jahodovým sirupom.
  5. Biele koprusy som nakrájala na 5 x 4 cm obdlžničky.
  6. Na korpus poliaty sirupom som uložila polovicu krému.
  7. A začala som natierať a ukladať. Na začiatku cesta som si postavila z odkrojkov múr, ktorý som zlepila lekvárom. O tento múr som oprela natretý obdlžníček a postupne som pridávala ďalšie, teda prilepovala v šikmej polohe. Určite je na toto najaký iný spôsob, ale ja som si to takto vymyslela.
  8. Na poukladané dielo som navrstvila druhú polovicu krému.
  9. A položila som na to jahodový korpus. Dala som do chladničky na noc a zaťažila som ho 5 kg cukru.
  10. Najprv som urobila na vrch jahodovú polevu, no táto mi začala slabo tuhnúť, napokon som ju dala dole a urobila som čokoládovú a ozdobila mandľovými lupienkami.
  11. Nakrájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.