Jahodové rezy (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Váhala som medzi roládou alebo týmto koláčom. Ja som ho nedokončila. Na vrch mal
ísť ešte krém a šľahačka. Nerobila som ho, lebo ho manžel nechcel. Snaží sa schudnúť.
Už schudol 6 kíl.
Postup
- Pripravila som si 5 vajíčok. Oddelila som bielka od žĺtok. Bielka som dala šľahať so štipkou soli. Potom som pridala cukor. Stále som šľahala na najvyšších obrátkach.Pridala som po kvapkách olej zmiešaný s vodou. Nakoniec som po jednom pridávala zĺtka.
- Cesto je vyšľahané. Teraz som vypla mixér. Preosiatu múku s kypriacim práškom ručne vmiešam do cesta. Ja som zabudla dať kypriaci prášok:-)
- Na plech som dala papier na pečenie. Trochu som ho pomastila a vysypala múkou. Rúru som vyhriala na 200°C, piekla som ho 10 minút. Cesto som piekla na plechu s nízkym krajom. Rozmer plechu je 36 x 26 cm.
- Z upečeného cesta som stiahla papier.
- Korpus som po dĺžke prerezala.
- Zo špajze som priniesla vlaňajší jahodový džem. Sú v ňom aj kúsky jahôd.
- Jednu polovicu korpusu som natrela džemom. Na to som položila nenatretú časť.Na to pôjde jahodový puding z čerstvých jahôd.
- Umyla som asi 1 kg jahôd. Odstopkovala som ich a tie väčšie som trochu narezala na polovice. K jahodám som pridala 2 vanilky a 3 pl cukru a 1 pl vody.Chvíľu som ich povarila, aby pustili šťavu.
- V 100 ml vody som rozmiešala Zlatý klas.
- Ten som pridala k jahodám, uvarila som jahodový puding.
- Ešte horúci som ho dala na korpus. Kým som čakala, aby mi vychladol puding, prišiel vrchný ochutnávač - manžel:-). Stopol ma, takže som už nerobila nastavený maslový krém. Navrch mala ísť ešte šľahačka. Nevadí, takto je to tiež dobré.
- Koľko z neho zostalo je vidieť na tomto obrázku:-)