Jahodové kocky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Začína sezóna jahôd a toto je prvý jahodový dezert s čerstvých slovenských /záhoráckych/ jahôd.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Jahody rozmixujeme na kašu a pridáme citrónovú šťavu. 3PL odložíme do sáčika na krémy s tenkým otvorom, budeme potrebovať na zdobenie
  2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme aj žĺtka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pudingovým práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
  3. Do masla so žĺtkami po častiach striedavo vmiešavame suroviny v tomto poradí jahodová kaša, múková zmes, sneh z bielkov.
  4. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 180 °C 20 - 25 minút.
  5. Z tvarohu, smotany a cukru vymiešame krém a rozotrieme na vychladnutý koláč, plechom mierne pobúchame, aby sa krém rovnomerne uhladil.
  6. Na krém pomocou sáčika s malým otvorom vytvoríme čiary z odloženej jahodovej kaše.
  7. Špajdlou prejdeme priečne po čiarach a vytvoríme mozaiku, poukladáme odložené jahody prekrojené na polovicu.
  8. Pridáme lístky mäty dáme na hodinu do chladničky a nakrájame na kocky.
  9. ...