Jahodové hrebienky (fotorecept)

Autor receptu: yogicek

Keď sa tu už blbne z jahodami, tak nech poriadne. Kto má rád sladké raňajky, tak prikladám jednoduchý recept na jahodové hrebienky.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiesime si cesto. Suroviny a množstvo na kysnuté cesto som použil z receptu @luss44. Cesto je vynikajúce. Ďakujem. http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-a-skoricove-osie-hniezda/41471-recept.html
  2. Cesto necháme vykysnúť. Mne v tej horúčave kyslo 40 minút a musel som zatvárať okná a dvere aby mi nezdrhlo.
  3. Pokiaľ nám kysne cesto, tak si umyjeme jahody a necháme odkvapkať.
  4. Do kyslej smotany zamiešame vanilkový cukor. Ja som použil Zero cukor.
  5. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku cca 3mm. Rádielkom rozkrájame na obdĺžničky.
  6. Na jednej polovici obdĺžnička urobíme rádielkom zárezy. Na druhú polovicu dáme trochu kyslej smotany a na smotanu kúsky jahôd. Narezanú časť obdĺžnika prehneme na jahody a po okrajoch postláčame.
  7. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom.
  8. Pečieme v rúre rozohriatej na 200°C, cca 20-25min. spodný a horný ohrev, cca 15min. teplý vzduch. V rúre ešte pekne narástli. Lepšia zábava než pozerať TV.
  9. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť. Nedočkavcov upozorňujem na možné bolesti zažívacieho traktu, pokiaľ ich budú jesť teplé.
  10. Z tohoto množstva mi vyšlo 36ks hrebienkov. Dobrú chuť.